Elinan kirja strategisesta ennakoinnista, Matkaopas tulevaisuuteen, on ilmestynyt.

posted in: Uncategorized | 0

Matkaopas tulevaisuuteen kirja on viimein ilmestynyt. Matkaopas tulevaisuuteen kirjasta on kirjoitettu Talentumin sivuilla seuraavaa:

“Selkeä opas niille, joita kiinnostavat tulevaisuuden muutokset, niihin varautuminen ja tulevaisuuden tekeminen. Kirja käy läpi ennakoinnin peruskäsitteistön ja -tekniikat, mm. trendit, villit kortit, heikot signaalit ja skenaarioprosessit.

Kirjassa korostetaan, että muutosta voi myös tehdä. Heikkojen signaalien avulla voimme murtaa pinttyneitä ajatusmallejamme ja luoda uutta ja yllättävää. Tulevaisuusikkuna ja “strateginen sattumointi” ovat kirjoittajan kehittämiä menetelmiä heikkojen signaalien käyttöön. Tulevaisuustyöskentely yhdessä sidosryhmien kanssa antaa uusia näkökulmia. Käytännön esimerkit näyttävät, miten suomalaiset ja kansainväliset yritykset ja organisaatiot käyttävät ennakointia strategisessa suunnittelussa, tulevaisuuden innovoinnissa sekä sen kommunikoinnissa.”

Kirjassaan Elina on haastatellut erilaisia organisaatioita Suomesta ja maailmalta liittyen tulevaisuuten tekemiseen, ennakointiin ja kommunikointiin. Näitä organisaatioita ovat esimerkiksi: Intel, Philips, Google, Daimler, National Intelligence Counsil (US), Singaporen hallitus, Wärtsilä jne.

Kirjan sisällysluettelo löytyy tästä linkistä ja alkusanat tästä.

Kirjan voi ostaa esimerkiksi Talentumin verkkokaupasta.

kuva kirjan julkkareista

Kuvassa: Jim Solatie, Christer Haglund ja Stefan Björkman, sekä Elina Hiltunen, joka haastatteli sekä kirjaansa että tilaisuudessa näitä henkilöitä.

img_0289.JPG

Paikalla oli kiitettävästi porukkaa kuuntelemassa keskustelua