Arvostelu Elinan kirjasta Matkaopas tulevaisuuteen

posted in: Uncategorized | 0

Pekka Wahlstedt kirjoittaa Talouselämässä seuraavan arvostelun Elinan kirjasta Matkaopas tulevaisuuteen.

Elina Hiltunen: Matkaopas tulevaisuuteen. Talentum 2012. 351 sivua, 67 euroa

Tulevaisuudentutkimus on hankala ala. Miten voidaan tutkia ja ennustaa tulevaisuutta, joka on avoin ja ennennäkemätön?

Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen myöntää, että huomisen ennustaminen on mahdotonta, mutta asioiden ennakointi ja niihin valmistautuminen on mahdollista. Etenkin kun tulevaisuus ei tule tyhjästä, vaan se antaa jo ennalta itsestään pieniä merkkejä. Valpas ja tarkkaavainen ympäristönsä havainnoija voi huomata nämä vihjeet.

Hiltunen viittaa uudesta ja erikoisesta viestiviin hiljaisiin signaaleihin. Ongelmana on, että ihmiset usein torjuvat heikot signaalit. ” Ei ikinä ” , ” tästä ei koskaan tule mitään ” ovat tyypillisiä huudahduksia, jotka heikko signaali herättää.

lue koko arvostelu tästä linkistä Talouselämän sivuilta.