References

The main actor in What’s Next Consulting is futurist Elina Hiltunen who is Dr. in Economics (topic of the doctorate thesis: weak signals in organizational futures learning). You can find her PhD thesis here. Hiltunen has been interested in weak signals since 1998. Read here an interview about Hiltunen.

Elina Hiltunen offers for companies key note speeches,  tools, education  about weak signals and anticipating the futures. Example of one tool is the Futures Window, which is a method that utilizes visual weak signals (read here more).

Elina is also working with a crowdsourcing futures tool, TrendWiki. TrendWiki is a tool for organizations for weak signal collecting and analyzing. It utilizes the ideas of social media and includes sophisticated text mining tools. If you got interested about the tool, send email to Elina: whatsnext[at]luukku.com for testing the demo version.

Some examples of speeches of Hiltunen:

Other international work:

Spotting weak signals for BBC’s radio program: Culture Shock

Columnist at Wired UK (Finnish teenager watch)

Writer in IET magazine

Writer in Future Takes magazine

Academic work:

 

Referenssit

Elina Hiltunen on itsenäinen futuristi, joka on työskennellyt mm. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa, Finprossa sekä Nokiassa yritysstrategia osastolla tulevaisuuden ennakoinnin parissa. Nykyään (syksy 2012) hän on yrittäjä. Hänellä on laajaa kokemusta ennakoinnista sekä akateemisesta että yritysmaailman näkökulmasta.  Akateemisena näyttönä toimii esimerkiksi Hiltusen väitöskirja heikoista signaaleista. Yritystoiminnasta kokemusta on esimerkiksi Nokiassa työskentelystä sekä monivuotisesta konsultointitoiminnasta. Yritysnäkökulmaan liittyen Hiltunen on kirjoittanut kirjan “Matkaopas tulevaisuuteen” (Talentum, 2012). Kirjassa on haastateltu monia kansainvälisiä yritysfuturisteja ja toimijoita.

What’s Next Consulting Oy:n puitteissa Elina Hiltunen on ollut puhumassa, kouluttamassa, auttamassa tulevaisuusinnovaatiotyöpajoissa ja strategiakonsultoinnissa lukuisia yrityksiä ja organisaatioita toimialoilta laidasta laitaan.

Lisäksi Elina on käynyt puhumassa monissa eri tilaisuuksissa Suomessa ja ulkoimailla muun muassa ennakoinnin tärkeydestä ja sen menetelmistä organisaatioista. Esimerkkejä näistä tilaisuuksista ovat Gartner BI päivät (Lontoo), St Gallen Symposium (Sveitsi), keskinäisten vakuutusyhtiöiden AMICE konferenssi (Puola), Affecto (Oslo),  Ekonomipäivät, Telecom vaikuttajafoorumi, Kirjakauppaliiton toimialapäivät, Tietoasiantuntijat Ry:n seminaari sekä monet FYI:n (entisen IIR:n ) seminaarit, joissa Hiltunen on myös valittu pari kertaa  päivän parhaaksi puhujaksi.

Yhteensä luentoja ja koulutuksia Hiltusella on takanaan omassa yrityksessään toista sataa.

Esimerkkejä Hiltusen muista töistä: Hiltunen on myös ollut konsultoimassa Finprota Shanghain maailmannäyttelyn 2010 Suomen paviljongin suunnittelussa sekä konsultoinut erästä suomalaista suurta yritystä Tulevaisuusikkunan käytössä. Samainen tulevaisuusikkuna oli myös käytössä Kauneus ja Terveysmessuilla Helsingissä 2008 syksyllä. Hiltunen on myös spottaillut skandinaavisia trendejä BBC:lle ja raportoinut niitä englanniksi Culture Shock radio-ohjelmassa. Hiltunen on työskennellyt myös englantilaisen Fast Future Researchin Convention 2020 projektiin.Viime aikoina Hiltunen on myös ollut sparraamassa suurien suomalaisten yritysten johtoryhmiä ennakoinnin tärkeydestä.

Hiltunen on kuulunut European Futurist Conferencen Boardiin ja on myös World Future Societyn Future Takes lehden boardiin. Hän on ollut järjestämässä vuoden 2010 Euroopan futuristien konferenssia. Hän kuuluu myös akateemisen Journal of Futures Studies lehden boardiin.

Esimerkkejä Elina Hiltusen alustuksista ja puheista:

Tieteellisiä julkaisuja heikoista signaaleista:

Ja hieman maanläheisempiä juttuja heikoista signaaleista:

Elinan tekemiä kirjoja ovat mm. Matkaopas tulevaisuuteen (joka on käännetty englanniksi).

Virkkauskirja Amigurumivirkkauksen ABC ilmestyi syksyllä 2012, Angry Birds Amigurumit syksyllä 2013.

Muita kirjoja, joihin Hiltunen on kontribuoinut:

Hiltunen on myös muutenkin aktiivinen kirjoittaja, joka on julkaissut yli 130 lehtijuttua liittyen eri elämän alueisiin. Hänen juttujaan on julkaistu mm. Helsingin Sanomissa, TalousSanomissa (juttupalsta heikoista signaaleista), Ins lehdessä ja Form Function Finlandissa. Hiltunen on kirjoittanut kolumneja mm. Jade lehdessä, Future Takes lehdessä, Talouselämässä, Blue Wings lehdessä ja Novitan lehdessä.

Talous Sanomien heikot signaalit blogillaan Hiltunen valittiin Innovaatiojournalismi liiton Innovaatiokide 2008 kilpailussa kärkikolmikkoon. Vuonna 2011 Hiltunen palkittiin työstään ennakoinnin parissa Tulevaisuuden tutkimusseuran palkinnolla.