ELINA, KUKA?

Lyhyesti: 

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja  diplomi-insinööri. Hän on yrittäjä, puhuja, kolumnisti ja 13 kirjaa julkaissut kirjailija. Forbes-lehti on listannut hänet maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon.


Pitkän kaavan mukaan:

Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori (organisaatiot ja johtaminen) ja diplomi-insinööri (kemia: syventymisaineet polymeeriteknologia, teknillinen kemia, ympäristönsuojelu ja International Design Business Management, IDBM). Hänet on listattu maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon Forbesissa. Hänet on myös listattu maailman 25 johtavan naisfuturistin joukkoon. 


Elina on arvostettu luennoitsija ja kouluttaja. Uransa aikana hän on pitänyt satoja tulevaisuusaiheisia luentoja sekä Suomessa että ulkomailla. Ennakointikokemusta Elinalla on esimerkiksi Nokialta, Finprosta ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Hän on myös työskennellyt Aalto yliopiston ARTSissa executive in residence tittelillä. Tällä hetkellä Elina on yrittäjä yrityksessään: What's Next Consulting Oy. Elina omistaa myös maaliskuussa 2021 perustetun kustantamo Saagelin. Saageli kustannus on erikoistunut Elinan kirjojen julkaisuun.


Elina on myös kirjailija, joka on kirjoittanut yksin tai yhdessä yhteensä 13 kirjaa. Neljä hänen kirjaansa käsittelee tulevaisuutta: ennakoinnin menetelmiä, tulevaisuuden teknologiaa, kuluttajatrendejä ja megatrendejä. Tulevaisuuskirjojen lisäksi hän on myös kirjoittanut esimerkiksi lasten kirjoja. Elinan ensimmäinen proosakirja (scifiä) Sinä Päivänä 20X9 julkaistiin 13.9.2021. Lisätietoa Elinan kirjoista löydät täältä.


Elina on myös kolumnisti ja free-lancer toimittaja. Elinan kolumneja on voinut lukea muun muassa Yhteishyvästä, Talouselämästä, Taloussanomista, Blue Wings lehdestä ja Tekniikan Maailmasta. Parhaillaan Elina kirjoittaa kolumia Mikrobitti- lehteen.

Elina on myös toiminut YLEn Prisma-studiossa ja Ylen Aamun Jälkikarokassa.


Elina on saanut vuonna 2011 Tulevaisuuden tutkimuksen seuran tulevaisuuspalkinnon työstään heikkojen signaalien parissa.

Hän sai myös vuonna 2021 palkinnon vuoden ennakointiteosta, erityisesti tulevaisuusgraafeista.


Elinan pidempi CV löytyy täältä