ELINA, KUKA?

Lyhyesti: 

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja  diplomi-insinööri. Hän tekee parhaillaan toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun. Hiltunen on yrittäjä, puhuja, kolumnisti ja 14 kirjaa julkaissut kirjailija. Forbes-lehti on listannut hänet maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon.


Pitkän kaavan mukaan:

Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori (organisaatiot ja johtaminen) ja diplomi-insinööri (kemia: syventymisaineet polymeeriteknologia, teknillinen kemia, ympäristönsuojelu ja International Design Business Management, IDBM). Elinan väitöskirjan (2010) aihe oli "Weak signals in organizational future learning". Parhaillaan Elina tekee toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun aiheesta science fictionin käyttö puolustusorganisaation ennakoinnissa. Elina on listattu maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon Forbesissa. Hänet on myös listattu maailman 25 johtavan naisfuturistin joukkoon. Hänet on myös listattu Suomen sadan IT-vaikuttajan joukkoon.


Elina on arvostettu luennoitsija ja kouluttaja. Uransa aikana hän on pitänyt satoja tulevaisuusaiheisia luentoja sekä Suomessa että ulkomailla. Ennakointikokemusta Elinalla on esimerkiksi Nokialta, Finprosta ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Hän on myös työskennellyt Aalto yliopiston ARTSissa executive in residence tittelillä. Tällä hetkellä Elina on yrittäjä yrityksessään: What's Next Consulting Oy. Elina omistaa myös maaliskuussa 2021 perustetun kustantamo Saagelin. Saageli kustannus on erikoistunut Elinan kirjojen julkaisuun.


Elina on myös kirjailija, joka on kirjoittanut yksin tai yhdessä yhteensä 14 kirjaa. Viisi hänen kirjaansa käsittelee tulevaisuutta: ennakoinnin menetelmiä, tulevaisuuden teknologiaa, kuluttajatrendejä, megatrendejä ja Suomen tulevaisuuksia. Tulevaisuuskirjojen lisäksi hän on myös kirjoittanut esimerkiksi lasten kirjoja. Elinan ensimmäinen proosakirja (scifiä) Sinä Päivänä 20X9 julkaistiin 13.9.2021. Lisätietoa Elinan kirjoista löydät täältä

Elina on myös kolumnisti ja free-lancer toimittaja. Elinan kolumneja on voinut lukea muun muassa Yhteishyvästä, Talouselämästä, Taloussanomista, Blue Wings lehdestä ja Tekniikan Maailmasta. Parhaillaan Elina kirjoittaa kolumneja Mikrobitti- lehteen ja Allergia-, iho- ja asmaliiton lehteen.

Elina on myös toiminut YLEn Prisma-studiossa ja toimii nyt asiantuntijavieraana Ylen Aamun Jälkikaronkassa.


Elinan saamat palkinnot:


Elinan saamia ehdokkuuksia:


Elinan pidempi CV löytyy täältä

Elinan ORCHID profiili löytyy täältä

 Kuva: Iconic Creative Oy

LYHYT ESITTELYVIDEO

 video: Iconic Creative Oy