Tilaisuuksien järjestäjille tietoa

Kiitos, että tilasit Elinan puhumaan tilaisuuteenne!


Tällä sivulla on muutamia asioita, joita tilaisuuden järjestäjät yleensä tarvitsevat tulevaan esitykseen liittyen. Sivulla löytyy myös asioita, joita Elina tarvitsee liittyen esityksen pitämiseen.Esittely 

eli mikä titteli Elinalle kannattaa pistää tapahtuman tiedotteisiin?

Lyhyesti: Futuristi

Hieman pidemmin: Futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri

Jos tilaa riittää: Futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri, tohtori-opiskelija Maanpuolustuskorkeakoulussa, tietokirjailija

Lyhyehkö CV: Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja  diplomi-insinööri. Hän tekee parhaillaan toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun. Hiltunen on yrittäjä, puhuja, kolumnisti ja 14 kirjaa julkaissut kirjailija. Forbes-lehti on listannut hänet maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon.

Elinan pitkä CV löytyy tästä linkistä

Voit myös valita parhaat palat edellisistä. 


Valokuvat

Tältä sivulta löydät valokuvia Elinasta. Kuvia voit käyttää vapaasti esimerkiksi tilaisuutesi kutsukirjeissä. Jos kuvassa on mainittu kuvaaja, lisää aina kuvaajan nimi kuvan julkaisussa.


Elinasta voi myös ottaa kuvia luennoimassa ja niitä voi jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.


Luennon tekniset toiveet

Elina käyttää mielellään esityksissä Canva- työkalua. Tässä on linkki toiveisiin, joita Elinalla on mm. esityksen tekniseen toteutukseen. Linkki on samalla myös Canva-esitys ja se on esimerkki siitä, miten Canva toimii. 


Luennon aiheet

Jos et ole vielä ehtinyt miettiä tarkemmin luennon aihetta, niin tästä löytyy esimerkkejä aiheista, joista Elina käy puhumassa. Luonnollisesti Elinan repertuaariin kuuluu myös muita aiheita. Näistä toiveista kannattaa keskustella erikseen Elinan kanssa.


Kysymykset luennoilla

Tapahtumissa Elina ottaa mielellään kysymyksiä vastaan liittyen luentoonsa, mutta vasta luennon jälkeen (jottei luentoaikataulu mene ihan pipariksi).


Luentojen tallennus

Tarvittaessa Elinan live/ webinaariluennot voi kuvata/tallentaa ja ne voi pistää jakoon sisäisesti esimerkiksi intraan tai salasanan taakse nettiin. Luentotallenteita ei kuitenkaan koskaan saa ladata nettiin niin, että ne on julkisesti kaikkien katsottavissa. Luentotallenne saa olla intrassa tai salasanan takana katsottavana 2 viikkoa, jonka jälkeen tallenne pitää poistaa ja deletoida. 

Luennoista saa ottaa kuvia ja jakaa sosiaalisessa mediassa.


Luentomateriaali


Elina ei  jaa luentomateriaaliaan sellaisenaan, koska materiaali ei aukea ilman Elinan puhetta. Tarvittaessa Elina lähettää luennostaan lyhyen koosteen. Ilmoitathan tästä toiveesta etukäteen.


Media

Jos median edustajat haluavat haastatella Elinaa tilaisuudessanne, se sopii oikein hyvin. Tästä kannattaa ilmoittaa kuitenkin etukäteen, jotta aikataulussa on tilaa haastatteluille.


Matkakulut

Elina laskuttaa luentopalkkion lisäksi aina myös matkakulut (usein lähtöpiste Espoosta), jos tilaisuus järjestetään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Matkat Elina tekee pääasiassa junalla tai bussilla. Joskus Elina liikkuu myös autolla, jolloin matkakulut laskutetaan kilometrikorvausten mukaan (Verohallinnon ilmoittamalla kilometrikorvaussummalla). 

Ympäristösyistä Elina välttää lentämistä Suomessa.

Elina varaa itselleen myös mahdollisuuden tulla paikalle edellisenä päivänä, jos tilaisuus järjestetään sellaiseen aikaan, että a) aamulähtö julkisilla kulkuneuvoilla on kohtuuttoman aikaisin, b) sopiva liikenneyhteys löytyy vain edellisenä päivänä tai c) on riski, että jos ensimmäinen juna/bussi myöhästyy, esiintyminen voi peruuntua. Hotelliyöpyminen on välttämätöntä myös, jos tilaisuuden jälkeen ei ole kohtuullisia liikenneyhteyksiä samana päivänä. 

Tällöin Elina laskuttaa hotelliyöpymiset asiakkaalta. 


Laskutus

HUOM: Tämä kohta ei koske luentoja, jotka on tilattu MySpeakerin tai Speakersforumin kautta.

Lähetä laskutusosoitteenne Elinalle sähköpostilla mielellään ennen tilaisuutta tai mahdollisimman pian tilaisuuden jälkeen. Laskun Elina lähettää yrityksensä What's Next Consulting Oy kautta verkkolaskuna. Ilmoitathan myös viitteen ja yhteyshenkilön, jonka nimi laskuun tulee, jotta lasku löytää helposti perille. 

Laskun maksuaika on yleensä 2 viikkoa, mutta jos asiakas toivoo pidempää maksuaikaa, se kannattaa ilmoittaa etukäteen. 


Elinan tarvitsemat tiedot esitykseen liittyen. Voit lähettää kyseiset tiedot myös lomakkeen kautta (linkki)

  • Tilaisuuden nimi, aihe ja päivämäärä 
  • Jos tilaisuus on webinaari: nettilinkki
  • Paikka 
  • Tilaisuuden yhteyshenkilö
  • Elinan esityksen tarkka kellonaika ja tieto sisältyykö esitysaikaan kysymykset
  • Tieto, käytetäänkö asiakkaan tietokonetta vai Elinan tietokonetta esityksessä
  • Toivottu aihe, mistä Elina puhuu
  • Tieto siitä, jos esitys halutaan jossain muussa kuin CANVA linkkinä
  • Esityksen kieli
  • Laskutusosoite (tapauksessa, jossa lasku tulee suoraan järjestäjälle- ei siis koske MySpeakerin tai Speakersforumin kautta tilattuja luentoja)

Korona

Korona-aikaan on hyvä varautua siihen, että esitys voidaan joutua pitämään etänä. Elina pitää esitelmänsä aina, jos ei ole sairaalakunnossa, mutta jos sairastuminen koronaan tapahtuu, niin Elina pitää esityksen etänä.